Hjemmelavet bådkartofler i ovn
Aftensmad

Hjemmelavet bådkartofler i ovn

Hjemmelavet bådkartofler i ovn er super nemme at lave og smager lige så godt som købekartofler fra supermarkedets fryser. I en travl hverdag er det ofte de simple retter vi laver og de er ikke altid de sundeste valg. Ofte bliver kogte kartofler en tand for kedelig og pomfritter er ikke just et sundere alternativ, hvis man gerne vil tabe sig eller leve sundere. En simpel men lækker opskrift jeg ofte laver er hjemmelavet bådkartofler i ovn, da jeg kan kryddere kartoflerne med de krydderier som passer til vores smags præferencer. Jeg bruger ofte oregano, pomfritkrydderi, timian, salt, peber og paprika og evt. hvidløgs pulver . – Har du evt. krydderurter i din have er det blot at prøve dig frem og finde ud af hvilke krydderier der er din favorit på dine kartofler.

Hjemmelavt kartoffelbåde i ovn er et bedre alternativ frem for de både kartofler man kan finde på frost og så smager hjemmelavt både kartofler bedre, da du kan kryddere dine kartofler med de krydderier der passer dig. Kigger man nærmere på indholdet af fedtsyrer i købekartofler, vil indholdet i de købte udgaver ofte have et langt højere indhold af mættet fedt, end de hjemmelavede.
Brug olivenolie når du laver hjemmelavet ovnkartofler, så får du flest af de gode fedtsyrer. Denne opskrift på hjemmelavet både kartofler i ovn er en simpel og sund udgave af bådkartofler.

HJEMMELAVET BÅDKARTOFLER
kartofler med skræl, skrubbet godt
olivenolie
Kryderier
Lidt salt
Skær kartoflerne i både og vend dem godt med olivenolie. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Drys med salt, krydderier og bag dem midt i ovnen i ca. 30 min. ved 220 grader varmluft, eller til de er gyldne og sprøde. Du kan evt. servere kartoffelbåde med kyllinglår du har penslet med grill marinade og bagt sammen med kartoflerne.

Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg