Højtider, Snack

Havregrynskugler med appelsin og kaffe

Havregrynskugler er et must i den søde juletid – selvom de smager godt hele året.
Der findes et hav af opskrifter på havregrynskugler og de fleste skal der fløde i, hvilket jeg ikke er fortaler for, så i stedet for fløde, røg der kaffe i. Kaffe gør bare underværker ved kakao og giver den helt rigtige dybe smag til både det og rommen. Denne opskrift er fra Arla, men har tilføjet lidt her og der.
Du kan evt. skifte rom essens ud med fx baileys. Jeg kom ca. 1 tsk reven appelsinskal i, hvilket gav en frisk smag. Havregrynskuglerne kan opbevares i køleskabet i ca. 4 døgn.

HAVREGRYNSKUGLER 10 stk
175 g havregryn
100 g flormelis
4 1⁄2 spsk kakao
100 g blødt smør
2-4 spsk kaffe
evt. 1 tsk. reven appelsinskal.
Rom essens
Pynt: kokosmel, flormelis, krymmel, lakridspulver osv.
Bland de tørre ingredienser i en skål og fordel det bløde smør og kaffen, rom essens heri. Prøv dig frem hvor meget af kaffen der skal i. Rør massen til den er sammenhængende. Tril små kugler og rul dem i den valgte pynt. Stil havregrynskuglerne tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar