Aftensmad

Hakkebøf med kartoffelsalat

HakkebøfHakkebøf med kartoffelsalat er et stort hit ved grill-bordet her om sommeren, specielt hvis kartoffelsalaten er hjemmelavet. – især hvis man benytter nye danske kartofler.

I mange salater er næringsindholdet relativt begrænset. Der er grundlæggende ikke et stort næringsindhold i rucola, tomater, iceberg og andre klassiske ingredienser en salat indeholder. Derimod kan der være nogle essentielle vitaminer, vi skal bruge i salaten, men energiindholdet er ikke tilstrækkeligt til, at salat kan stå alene. I en kartoffelsalat får du med garanti det energiindhold du skal bruge. Der er godt med kulhydrater i kartofler, der gør at du kan opfylde dit daglige kaloriebehov, når din kartoffelsalat serveres som tilbehør til kød

En sund kartoffelsalat til hverdagen
I mange opskrifter på kartoffelsalat bruges en fed dressing, der i reglen er lavet af mayonnaise. Den smager fantastisk, men er ikke en synderlig sund spise. Der er dog alternativer, der gør at du kan nyde en lækker kartoffelsalat med god samvittighed. Du kan vælge at sortere dressingen helt fra, men så bliver kartoffelsalaten måske en smule for kedelig. Du kan eventuelt også lave en sund version med cremefraiche eller skyr, hvis det skal være en ekstra sundt. Jeg har brugt mayonnaise i min opskrift, men du kan skifte det ud med let mayonnaise, skyr mm. Cremefraiche kan du skifte ud med skyr eller græsk yoghurt.

Her får du opskriften på hakkebøf med kartoffelsalat. Det er nem aftensmad både til hverdag og weekend. Denne opskrift kan også være en afveksling til den trationelle hakkebøf, der oftes bliver serveret med kartofler og opbagt sovs.

Inspiration til kartoffelsalat: Sund kartoffelsalat med oliedressing

Hakkebøf med kartoffelsalat

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1 kg. kogte kartofler
  • 1 agurk
  • 3 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt purløg
  • 2 spsk. hjemmelavet mayonnaise
  • 4 spsk. cremefraiche
  • 2 spsk. æbleeddike el. lign.
  • sukker

Sådan gør du

  • Skær agurk i små tern.
  • Hak forårsløg, hvidløg og purløg
  • Bland mayo, cremefraiche, og eddike og smag til med sukker, salt og peber
  • Vend forsigtigt kartoflerne i dressingen og gør efterfølgende det samme med løg og agurk.

Noter

Jeg havde til min kartoffelsalt skåret 1/2 avokado i tern og serverede ved siden af.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply