Madpakke Mellemmåltid

Grove pølsehorn

pølsehornGrove pølsehorn er en favorit i madpakken. Bag en stor portion, og frys pølsehornene ned. På den måde går der ingen pølsehorn til spilde, og det bliver nemt at klare madpakken på travle dage, hvor du blot skal tage et par pølsehorn ud af fryseren og supplere med lidt gnavgrønt.

Disse Grove pølsehorn er perfekte i madpakken, de mætter godt og bagt med groft mel i dejen, som både giver god smag og lidt ekstra fibre til maven.
I denne opskrift har jeg brugt kærnemælk, hvilket er genialt, at bruge i bagværk.
Bagværket smager bedre, er saftigt og bliver ikke tørt og kedeligt efter et par dage.

Hvis du ikke har kærnemælk, kan det erstattes af almindelig mælk. – bageenzymer kan også undlades. 🙂

 

 

 

 

pølsehorn

pølsehorn

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 16 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 ¼ dl vand
  • 1 ¼ dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 40 g sukker
  • 5 g salt
  • 100 g smør
  • 200 g Fuldkornshvedemel
  • 400 g Hvedemel
  • 10 g bageenzymer
  • 8 pølser

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet, og tilsæt lun mælk (ca. 30°C).
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, på nær hvedemel, og rør sammen.
  • Bland bageenzym i hvedemelet og kom hvedemelet i lidt ad gangen.
  • Ælt dejen godt, til den er glat og elastisk.
  • Lad dejen hæve tildækket med et fugtigt viskestykke i 15 minutter.
  • Slå dejen sammen, og del den i 2 lige store stykker.
  • Form de 2 stykker dej lidt runde, og lad dem hvile i 5-10 minutter.
  • Rul dejen ud som en pizza, ca. 35 cm i diameter, og lad den hvile lidt.
  • Del hver pizza i 8 slices, og halver de 8 pølser, så du har 16 stykker. Kom lidt ketchup på den del, der er bredest, og læg en pølse på.
  • Pak pølsen ind ved at rulle dejen sammen. Læg pølsehornene på bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 45 minutter.
  • Pensl pølsehornene med vand eller æg, og bag dem ved 200˚C (varmluft 180°C) i ca. 15 minutter.

Noter

Hvis du ikke har kærnemælk, kan det erstattes af almindelig mælk. – bageenzymer kan også undlades.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply