Glaseret hamburgerryg
Aftensmad, Højtider

Glaseret hamburgerryg

Glaseret hamburgerryg er ikke en ret vi laver så ofte. Efter min mening spises året rundt.
Glaseret hamburgerryg er en ret som er ret traditionel på det danske julefrokostbord sammen med grønlangkål. Men er også skøn på andre tider af året og kræver ikke meget arbejdstid og passer stort set sig selv i ovnen eller på grillen.

Forkæl dig selv ved, at købe en hamburgerryg af god kvalitet hos din slagter. Det er ikke nogen hemmelighed, at de danske supermarkeder pumper masser af vand i hamburryg for at holde prisen nede.
Du kan bruge supermarkedets hamburgerryg til glaseret hamburgerryg, som er noget billigere end slagterens, men kvaliteten er også derefter. – De svinder meget.

Hamburgerryggen koges først, hvorefter det smøres med en blanding af sennep og brun farin. Smør glaseringen på hamburgerryggen, drys med lidt rasp og steg den færdig i ovnen. Det er nemt, men det giver altså kødet en dejlig smag.
Når man glaserer, bruger man farin og sennep og måske du rynker på næsen, hvis du ikke er fan af sennep? Lad dig ikke forskrække. Kombinationen af brun farin og sennep er skøn og når farinen smelter sammen med senneppen, bliver smagen skøn. Du kan evt. bruge en sød sennep, hvilket jeg gjorde da min kæreste ikke er til dijonsennep.

Du kan evt. servere med kartoffelsalat. Hvis du får glaseret hamburgerryg tilovers, kan du spise det dagen efter på ristet rugbrød med lidt stærk sennep til.

Glaseret hamburgerryg

Glaseret hamburgerryg

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1 kilo røget hamburgerryg
  • 2 teskefulde sennep
  • 2 teskefulde brun farin
  • 2 teskefulde rasp

Sådan gør du

  • Fjern nettet fra hamburgerryggen og læg den i gryde med vand. - Vandet skal netop dække kødet.
  • Kog hamburgerryggen ved svag varme under låg i 40 minutter.
  • Tag gryden af og lad hamburgerryggen trække i vandet i 10 minutter.
  • Beklæd en bradepande med bagepapir, og læg hamburgerryggen derned.
  • Rør sennep og brun farin sammen, og smør det ud på hamburgerryggen. Drys derefter lidt rasp på.
  • Stil bradepanden ind i en 230 grader varm ovn (varmluft), og lad hamburgerryggen glasere i 15 minutter.
  • Tag den ud og lad hamburgerryggen hvile utildækket i 10 minutter inden udskæring.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook

Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar