Aftensmad

Forloren hare med rodfrugter i ovn.

Forloren hareRodfrugter er nogle af de sundeste og mest velsmagende grøntsager, du kan få fat i netop nu. Med rodfrugter i grøntsags skuffen har du et sundt forråd, hvor du kan tanke op med masser af gunstige stoffer. Rodfrugter er bl.a. gulerødder, Jordskok, Kartofler, Knoldselleri, Persillerod, Rødbede.

Rodfrugter er meget næringsrige, fordi de typisk er helt friske, når de lander i supermarkedet. Rodfrugter har et højt indhold af kostfibre. Kostfibre er kulhydrater, som ikke bliver fordøjet i mavesækken og tyndtarmen. Kostfibre virker mættende og fremmer fordøjelsen.
Kostfibrene medfører en langsommere optagelse af næringsstoffer og kalorier gennem tarmvæggen og ind i blodet, og det holder din krops blodsukkerniveau stabilt og dig mæt i længere tid, fordi du får tilført en jævn strøm af energi. Kostfibre findes kun i mad fra planteriget – fuldkorn, frugt og grøntsager. Og rodfrugterne udmærker sig som sagt, når det handler om grøntsager. Så hvorfor ikke udnytte sæsonens bedste bud på knasende, sprøde og farverige vitaminer, og så lyser det gevaldigt op på en kølig efterårsdag

FORLOREN HARE 4 pers.
500 g svinekød
2 æg
1 dl skummetmælk
1 spsk. maizenamel
1 finthakket løg
1 håndfuld finthakket persille
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. oregano
120 g fetaost med hvidløg og persille fra arla.
Rodfrugter;½ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce
Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem til en ensartet fars. Form farsen til et børd og kom det i et fad. Kom bacon rundt om brødet og steg farsbrødet ved 160° i ca. ½ time. Rodfrugteren skæres ud i passende stykker og ostesovsen hældes over og bages sammen med farsbrødet i ca 30 min.

0

You may also like

Leave a Reply