Brød og kager Madpakke

Fiberboller med rosiner og gulerod.

fiberbollerFiberboller mættere mere end almindelige hvedeboller. Her får du opskriften på nemme fiberboller, der gode til fx. morgenmad eller i madpakken.

Fibre påvirker tarmens bevægelser, så din fordøjelse kører som smurt. Fiber sænker tømningshastigheden af mavesækken og herved forlænges mæthedsfornemmelsen efter et måltid.
I forbindelse med vægttab er den øgede mæthedsfornemmelse vigtig. Kost med fibre skal tygges grundigt, og tyggearbejdet aktiverer hormoner i din hjerne, som får dig til at føle mæthed, desuden danner fibrene en gel, som sinker tømningen af mavesækken.
Husk at drikke rigeligt med væske, mindst 1 1/2 liter om dagen, ellers kan fibrene komme til at virke stik mod hensigten og give dig maveproblemer.

 

 

FIBERBOLLER

FIBERBOLLER

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 20 Stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 7 – 7½ dl lunken vand (ca. 25 °C.)
  • 25 g olie
  • 250 g hvedeklid
  • 200 g Revet gulerod
  • 50 g Rosiner
  • 750 g Hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt alle ingredienser, hold 10 % af hvedemelet tilbage.
  • Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt yderligere hvedemel efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  • Slå luften ud af dejen, og form 20 boller. Læg bollerne hen på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  • Pensl med mælk eller vand. Bages bollerne i en forvarmet ovn ved 220°C (varmeluft = 200°C) i ca. 15-20 minutter.

Noter

Du kan evt. bage den ene halvdel af dejen i muffinsforme af metal og bruge dem i madpakken til fx salat mm eller som mellemmåltid med et stykke frugt.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply