Fiberboller med rosiner og gulerod.
Brød og kager, Madpakke

Fiberboller med rosiner og gulerod.

Fiberboller med rosiner og gulerod.Fiberboller mættere mere end almindelige hvedeboller. Her får du opskriften på nemme fiberboller, der gode til fx. morgenmad eller i madpakken. Fibre påvirker tarmens bevægelser, så din fordøjelse kører som smurt. Fiber sænker tømningshastigheden af mavesækken og herved forlænges mæthedsfornemmelsen efter et måltid. I forbindelse med vægttab er den øgede mæthedsfornemmelse vigtig. Kost med fibre skal tygges grundigt, og tyggearbejdet aktiverer hormoner i din hjerne, som får dig til at føle mæthed, desuden danner fibrene en gel, som sinker tømningen af mavesækken.
Husk at drikke rigeligt med væske, mindst 1 1/2 liter om dagen, ellers kan fibrene komme til at virke stik mod hensigten og give dig maveproblemer.

Fiberboller med rosiner og gulerod.

FIBERBOLLER

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 20 Stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 7 – 7½ dl lunken vand (ca. 25 °C.)
  • 25 g olie
  • 250 g hvedeklid
  • 200 g Revet gulerod
  • 50 g Rosiner
  • 750 g Hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt alle ingredienser, hold 10 % af hvedemelet tilbage.
  • Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt yderligere hvedemel efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  • Slå luften ud af dejen, og form 20 boller. Læg bollerne hen på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  • Pensl med mælk eller vand. Bages bollerne i en forvarmet ovn ved 220°C (varmeluft = 200°C) i ca. 15-20 minutter.

Noter

Du kan evt. bage den ene halvdel af dejen i muffinsforme af metal og bruge dem i madpakken til fx salat mm eller som mellemmåltid med et stykke frugt.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar