Brød og kager, Dessert, Højtider

Fastelavnsboller – hurtig og nemme at bage

Hvert eneste år efter nytår, når de første fastelavnsboller finder vej til bagerens udstillingsmontre, får jeg en helt fantastisk trang til fastelavnsboller. Store, lækre fastelavnsboller fyldt med creme, flødeskum og syltetøj pyntet med flormelis eller glasur på toppen. Her får du en nem opskriften på fastelavnsboller, som er lavt på butterdej. Hurtig og nemme at lave og lækkere, at servere for dine gæster. Der er ingen fødevare, der er forbudt – det handler om mængden du spiser. 🙂

Fastelavnsboller

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 2 stk. butterdejsplader fra frost
  • 1 æggeblomme
  • 2 dl piskefløde (fløde 38%)
  • 1 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. vaniljepulver;
  • 100 g hindbær
  • 100 g blåbær
  • 15 g flormelis

Sådan gør du

  • Kom butterdejsplader fra frost på en bageplade med bagepapir og lad dejen optø i 20 min.
  • Halver hver plade, så der er 4 kvadrater, skil pladerne så der er plads mellem stykkerne. Pensl med pisket æggeblomme.
  • Butterdejsstykkerne bages midt i ovnen ved 200 grader i ca.17-19 min. De skal være sprøde og gyldne, lad dem afkøle på rist.
  • Kom fløde i en skål med sukker og vanilje, og pisk til en let skum.
  • Flæk de afkølede butterdejsstykker, fordel vaniljeflødeskum på bunden, top med friske hindbær og blåbær. Anret toppen på og drys med flormelis gennem sigte.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar