Aftensmad/ Stop madspild

Enchiladas med oksekød eller svinekød

Enchiladas med oksekødEnchiladas stammer fra Mexico. Oprindeligt er det tortilla, som er rullet omkring en kødfars og ost overhældt med en sauce af tomat og chilipeber. Som med alle andre retter, er der med tiden kommet varianter.
Ordet “enchilada” kommer af det spanske ’enchilar’, som betyder ’krydre med chili’.

Opskriften på enchiladas med oksekød eller svinekød rækker til ca 8 pandekager. Hvilket svarer til 4-6 personer alt efter hvor meget I spiser og hvor meget fyld du kommer i. De er nemme at lave, det det blot kødsauce, som skal i pandekagerne og så bages i ovnen. Imens osten gratineres, kan man lave salat og evt. avocado, guacamole eller hvad du nu lyster.
Du kan sagtens bruge andet kød f.eks. kylling eller en vegetarisk udgave er helt op til dig. I bedste stop mad spild brugte jeg de grøntsager jeg havde i skuffen og rev dem fint med mit råkostjern til min køkkenmaskine.
Har du ikke et råkostjern kan du evt. skære dine grøntsager i små tern.
Har du børn, der ikke er meget for, at spise grøntsager er der det velkendte fif med at kamuflere grønsagerne i maden. Selv om anbefalingerne siger, at vi skal spise 600 g frugt og grønt om dagen, så kan det være svært at leve op til. Derfor er denne ret en god måde, at tænke grøntsager ind i aftensmaden.

Enchiladas med oksekød eller svinekød

Print opskrift
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 500 g okse eller svinekød
  • Fuldkorns tortillaer
  • 1 ps Taco spice mix
  • 1 glas Taco sauce
  • 1 spsk smør eller olie
  • 1 løg
  • Salt og peber
  • snittet grønt
  • 200 g revet ost 13 eller 15%

Sådan gør du

1

Tænd ovnen på 200 grader.

2

Hak løget og svits det på en stor pande med høje sider eller wok i smør/olie.

3

Brun herefter kødet.

4

Tilsæt Taco mix krydderiet sammen med 1 dl vand og lad det simmer i 2-3 min.

5

Tilsæt alle de snittede grøntsager og haldelen af Taco sauce og varm, indtil det er ved at være mørt. - Eller giv det et hurtigt opkog.

6

Fordel fyldet på tortillaerne (2-3 spk) og rul dem sammen og læg i et fad med samlingen nedad.

7

Hæld resten af Taco sauce ud over de sammenrullede tortillaer og drys med revet ost.

8

Gratineres i ovnen i ca 10 min. Servere med en god skål salat.

Noter

Bliver der noget til overs, kan pandekagerne sagtens varmes i mikroovnen (eller ovnen) dagen efter til frokost.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply