Brød og kager/ Madpakke/ Morgenmad

Durumboller 178 kcal pr. stk.

Durumboller Durumboller er nemme at bage. De klassiske italienske boller, bages med durummel, og er gode til alt fra morgenbordet til en sandwich.
De lækre italienske boller, er både er lette og luftige, men som samtidig også har noget fyldig smag. Durumbollerne er gode til morgenbordet, men du kan også skære dem over og anvende dem til en lækker sandwich, eller bruge dem som fødselsdagsboller så der er tale om en god og nem allround-bolle.

Opskriften giver 16 durumboller, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du ønsker dem. Hvis du ønsker det kan du sagtens lave bollerne mindre og derved få flere boller, eller du kan lave dem større og få færre boller. Jeg kan varmt anbefale, at lave en portion med lidt større boller, da de er super lækre, som sandwich brød i madpakken eller til morgenmaden. Jeg vejer min dej af og divider med 16. På den måde får lige store boller. Hvis du ikke får spist alle bollerne kan du evt. fryse dem ned.

Durum er den meltype man bruger i pizza, pasta, og durumruller/fladbrød. Ifølge Wikipedia, er det en melsort der kræver flere solskinstimer end almindeligt hvedemel. Måske derfor melet giver gule brød? Solskinsgule brød?

Inspiration Fødselsdagsboller

durumboller

Durumboller 178 kcal pr. stk.

Durumboller en nem og hurtig opskrift på lækre sprøde boller, perfekte til fødelsdagsbordet eller en almindelig hverdag. Kan evt. fryses ned
Antal 16 stk

Ingredienser
  

  • 7 dl. lunt vand
  • 50 g. gær
  • 500 g. manitobamel
  • 100 g. durummel
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk olie

Sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienser i røremaskinen.
  • Ælt dejen godt og længe – 10-15 minutter til den er elastisk og blød. Det er en lidt klistret dej.
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
  • Hæld dejen ud på et mel drysset bord.
  • Del den op i 16 stykker. Jeg vejer hele klumpen, dividerer med 16 og det vejer jeg hver bolle af i.
  • Tril til boller, der sættes på bageplade.
  • Efterhæver lunt og tildækket i ½ time.
  • Bages i en 210 grader varm ovn ved almindelig ovn i 12-14 minutter.

Noter

Næringsindhold pr 100 g.
Fedt Protein Kulhydrat Kcal
3,35 g 6,58 g 33,6 g 195

Velkommen

Velkommen til min blog med sunde og nemme opskrifter til en travl hverdag.
Læs mere

No Comments

Leave a Reply