Brød og kager

Drømmekage fra Brovst – Nem opskrift

DrømmekageDrømmekage fra Brovst. En af de mest elskede kager i Danmark.
Hvis jeg skal være ærlig, så husker jeg ikke at have bagt en drømmekage. Det er lidt en skam, at de klassiske kager bliver sat lidt i baggrunden i blogosfæren, da der pludseligt skal eksperimenteres med høje kager, cupcakes mm.
De kager, som de fleste af os er vokset op med, er blevet lidt yt. Men de blev jo klassikere af en grund. De kan bages af forholdsvist enkle ingredienser og er nemme.

Drømmekage fra Brovst skal man ikke ændre for meget ved. Den skal spises og nydes, trods den ikke er den mest fedtfattige kage. Det er synd at lave for meget om i opskriften, for så er det ikke længere den velkendte klassiske drømmekage fra Brovst. En kage der er så velkendt og som de fleste af os er vokset op med. Drømmekagen tog faktisk plads i hele Danmarks hjerte helt tilbage i 60´erne, hvor den først blev introduceret til et husmoderarrangement i Brovst. Senere vandt drømmekagen i en bagekonkurrence og blev landskendt, som drømmekagen fra Brovst.

Det eneste jeg syntes den manglede, var en smule marcipan i bunden, så det har den fået, så her får i opskriften på min udgave af en drømmekage med marcipan.

Drømmekage muffins

Fordel dejen i 20 forme – de skal fyldes omkring 3/4 op. Bag dem midt i ovnen i 15 minutter. Mærk efter med en kødnål, om de er ved at være færdige – der skal ikke hænge for meget dej ved.
Til topping: 100 g smør, 75 g kokosmel, 225 g farin, ½ dl. mælk
Bland alle ingredienserne i en gryde og lad det smelte sammen. Blandingen skal lige op og koge et par minutter. Tag muffinene ud af ovnen og fordel den lune kokos topping ovenpå og sæt dem tilbage i ovnen igen i fem minutter, stadig ved 200 grader.

Drømmekage

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 10 pers

Ingredienser

  • 4 æg
  • 150 g Sukker
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 250 g hvedemel (325)
  • 150 g Marcipan (kan undlades)
  • Fyld
  • 100 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 225 g Brun Farin
  • 1/2 dl mælk

Sådan gør du

  • Rør sukker, marcipan og vanilje piskes sammen. Pisk æggene i et ad gangen og pisk mindst 1 min. for hvert æg. Sigt mel og bagepulver i dejen og rør den sammen med smeltet let afkølet smør og mælk.
  • Hæld dejen i en smurt bradepande. 22x30cm og bag den ca. 30 min. ved 180° C varmluft.
  • Fyld: Smelt smørret i en gryde, tilsæt brun farin, kokos og mælk og kog op.
  • Smør kokosblandingen ud på kagen i et jævnt lag. Bag kagen i yderligere 5-10 min. ved 210°C varmluft til den er gylden.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

No comments

  • Den der du ved nok chokoladekage — Diannas opskrifter

    […] på toppen. Du kan evt. vælge at bage den traditionelle drømmekage, som du finder opskriften på her. Denne chokoladekage kan fryses uden glasur, når kagen er kølet af, kan du pakke den ind i […]

    28. juni 2019 at 11:57 Reply
  • Leave a Reply