Brød og kager

Den der du ved nok chokoladekage

Den der du ved nok chokoladekageDen der du ved nok” chokoladekage er altid et hit på kagebordet, til fødselsdagen og til eftermiddags kaffen. Hvor navnet til den du ved nok kage, eller bare den du ved nok, som den også bliver kaldt, stammer fra vides ikke.

For mig er kendetegnet ved “den der du ved nok” kagen glasuren, som har smag af kaffe. For mit eget vedkommende gerne meget, men det er jo en smagssag.
Er du ikke vild med kaffe, hælder du bare mindre i. Den kage er egentlig bare en chokolade udgave af den klassiske drømmekage, da den ligesom drømmekagen også har snasket kokosfyld på toppen. Du kan evt. vælge at bage den traditionelle drømmekage, som du finder opskriften på her.
Denne chokoladekage kan fryses uden glasur, når kagen er kølet af, kan du pakke den ind i husholdningsfilm og sølvpapir. Derefter lægges kagen i fryseren. Kagen tøs op ved stuetemperatur, hvilket tager omkring 45 minutter.

Chokoladekage med banan

Det er populært at komme banan i chokoladekager. Hvilket gør, at kagen bliver lidt mere svampet. Banan og chokolade passer godt sammen. Tilsæt 2 modne bananer (gerne overmoden, da det giver det bedste resultat) og mos bananerne godt, og kom dem i dejen til sidst, hvor bananmosen vendes godt ind i dejen. Bananerne kan godt forlænge bagetiden lidt, men stik i kagen for at mærke om den er helt færdigbagt.

chokoladekage den der du ved nok

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • dl mælk
  • 225 g mel
  • 20 g kakaopulver
  • 10 g bagepulver
  • 150 g smeltet smør
  • 2 tsk vanilje
  • GLASUR:
  • 7 spsk. færdigbrygget kaffe
  • 10 g kakaopulver
  • 10 g vaniljesukker
  • 180 g flormelis
  • 150 g smør
  • 75 g kokosmel

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker og vaniljesukker luftigt.
  • Tilsæt skiftevis sigtet mel, kakao og bagepulver, mælk og smeltet smør til æggemassen.
  • Rør massen godt sammen.Kom dejen i en smurt og meldrysset springform ca. Ø 24 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min. Lad kagen køle af, inden topping påføres.
  • Glasur: Bland kaffe, kakaopulver, vaniljesukker, flormelis og smør sammen og kog op. Tilsæt kokos og rist toppingen godt igennem. Fordel toppingen på den afkølede kage.
Sulten efter flere opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply