culotte med rødvinsmarinade

culotte med rødvinsmarinadeCulotte med en lækker rødvinsmarinade, som bidrager med syre, der mørner kødet og giver en dejlig smag, er god mad at starte weekenden på. Mariaden kan evt. bruges til fx. nakkefilet mm
Du kan både lave culotten i oven eller på grill. Ønsker du fx. at langtidsstegt culottesteg i ovn, bliver din culotte ikke ringere af det. Du stiller blot dit fad i en ovn ved 100 grader almindelig varme – ikke varmluft.
Her skal en langtidsstegt culottesteg have cirka 4-5 timer. Derefter skal den hvile.

Som tilbehør kan du evt. servere en god salat og enten både kartofler, hasselbagte kartofler, ovenbagte kartofler mm – Servere hvad der passer til dine smags præferancer. Jeg serverede salat og kartoffel skiver med bearnaise sauce.

 
 
 

Culotte med rødvinsmarinade

Culotte med rødvinsmarinade

0 fra 0 stemmer
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • Culotte på ca. 1 kg
  • Marinade
  • 2 dl. Rødvin
  • 2 spsk. Rødvinseddike
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Oregano
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rids fedtlaget i små tern. – Det beskytter kødet mod at blive tørt og giver god smag.
  • Bland ingredienserne til marinaden og læg culotten heri 2-3 timer.
  • Tag kødet op af marinaden, tør det af i køkkenrulle og kassér marinaden.
  • Kom culotten i en varm ovn på ca 175 grader i ca 1 time alt afhængig af størrelse
  • Lad culotten hvile utildækket på et skærebræt, og her skal den trække i mindst 20 minutter. Gerne en halv time. Inden den skæres ud.

Noter

Mariaden kan evt. bruges til fx. nakkefilet mm
Sulten efter flere opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *