Dessert

Citrontærte med bastognekiks

CitrontærteCitrontærte med en frisk og syrlig smag. De fleste kender til bastogne, den lille, mørkebrune småkage, der smager af kanel og jul. Selvom smagen i bastognekiks er lidt julet og kanel-agtig, kan de spise hele året, eller bruges i kager mm. Forleden dag prøvede jeg, at bruge Bastognekiks som bund med citronfromage på.

Citron og de krydrede kiks gav et fint modspild til den syrlige smag, fra citronfromagen. Kan du ikke lide citronfromage kan du udskifte citron med appelsin, hvilket ikke gør denne citrontærte ringere af den grund. Appelsin og kanel smagen fra bastogne vil også give et godt sammenspil.

Min bund var blevet lidt hård og tænker lidt, at næste gang jeg laver den vil jeg bruge 100g Digestive og 100g Bastogne kiks samt ca 100 -125g smeltet smør. Men taget i betrakning af, at det er første forsøg på, at lave sådan en tærte, så den ikke så ringe end da 😉 – Øvelse gør mester som man siger 🙂

Citrontærte

Citrontærte med kanelkiks

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 250 g Bastogne-kiks
  • 100 g smør
  • Citronfromage
  • 6 blade husblas
  • 5 æg
  • 150 g sukker ca. 1¾ dl
  • tsk fintrevet citronskal usprøjtet
  • ¾ dl friskpresset citronsaft
  • 4 dl Piskefløde 38%
  • Appelsin gele
  • Saft fra 4 appelsiner
  • 3 blade husblas

Sådan gør du

  • Bund
    Blend kiks helt fint i en minihakker.
  • Smelt smørret og bland det sammen med de fintblendede kiks i en skål.
  • Beklæd bunden af en springform (Ø ca. 20cm) med bagepapir, og rul kageplast langs kanten for at få en flot skarp kant på din kage.
  • Citronfromage
    Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps og vend citronskal heri.
  • Varm citronsaften til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt husblassen i citronsaften.
  • Afkøl husblassen med lidt af æggesnapsen og vend det i resten af æggesnapsen.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding.
  • Fordel citronmoussen oven på kiksebunden, og sæt den på køl i 4 timer.
  • Appelsin gele
    Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Varm appelsinsaft og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme appelsinsaft, til den er helt opløst.

Noter

Hvis du laver citronfromagen dagen før, skal du kun bruge 3 blade husblas. Citronfromagen kan fryses ned.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply