Brød og kager Dessert

Chokoladetærte med moccacreme

ChokoladetærteChokoladekage/chokoladetærte er altid en favorit på kage bordet. Hvad end det er til fødselsdagen, eftermiddags kaffen eller som dessert.
De fleste forbinder oftest chokoladekage med en bradepandekage, man tager med til “klassens time“, på jobbet, når man går på ferie.
Chokoladekage kan også bruges som en flot og festlig afslutning på en god middag.

Efterhånden er chokoladekage ved, at være den mest bagte kage og der findes tusindevis af udgaver. Denne Chokoladekage skiller sig nok ikke meget ud fra de øvrige. Det tager ikke lang tid, at bage chokoladetærte fra bunden. Men indrømmer gerne, at jeg ikke er tilhænger af kage blandinger, hvor der oftest blot skal tilsættes fx. vand eller olie. Mange mennesker bruger disse kage blandinger, da det er den nemme løsning på hjemmebag. Oftest er disse kage blandinger fyldt med en række mystiske E-numre, kedelig og tør.

Hvis du er til masser af chokoladesmag er denne chokoladetærte med moccacreme en perfekt dessert. Denne chokoladetærte er små med chokoladechunks og har en dejlig smag af chokolade. Er du ikke til moccaskum kan du evt. lave en smør glasur af: 100 g smør,4 spsk kakao, 6 spsk. mælk eller appelsin saft, 1 tsk. vaniljesukker, 350 g flormelis.
Du kan evt. bage tærten i 24 cm form og kom moccaskum på, samt bær. Da jeg lavede tærten i en 24 cm form delte jeg ikke kagen i to, men pyntede med moccaskum og jordbær. Laver du chokoladetærten med smør glasur, kan kagen fryses med glasur.
Hvorimod det kun er bundene til tærten der kan fryses, hvis du laver med moccaskum. Gør dig selv den tjeneste, at brug en god kvalitet chokolade til din chokoladetærte. Det giver den bedste smag, og som er den vigtigste ingrediens i chokoladekage/tærte er det ikke her du skal gå på kompromis.

Chokoladetærte med moccaskum

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 4 stk æg
  • 150 g smør
  • 1 dl mælk
  • 150 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spk kakao
  • 50 g Chokoladechunks
  • 50 g Chokoladeknapper (eller hakket mørk chokolade)
  • Moccacreme
  • 4 dl piskefløde
  • 200 g Mascarpone
  • 0,5 dl creme fraiche 38 %
  • 4 spsk. kold kaffe
  • 2 spsk. Baileys
  • 2 spsk. flormelis

Sådan gør du

  • Chokoladetærte: Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
  • Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
  • Vend det let afkølet smeltet kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
  • Hæld dejen i en springform Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.
  • Moccacreme: Pisk fløden til en let skum, den må ikke blive for fast. Kom resten af ingredienserne i og pisk til en cremet konsistens.

Noter

Du kan evt. bage tærten i 24 cm form og kom moccaskum på, samt bær. Da jeg lavede tærten i en 24 cm form delte jeg ikke kagen i to, men pyntede med moccaskum og jordbær. 
Sulten efter flere opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook

0

You may also like

Leave a Reply