Chokolademousse med kakaomælk
Dessert

Chokolademousse med kakaomælk

Chokolademousse kan de færreste børn stå for. Denne opskrift er børne venlig og ønsker du voksen udgaven kan du evt. lave Baileys mousse Chokolademousse er nem at lave, og skal blot stå i køleskabet i et par timer for, at sætte sig. Mousser passe godt til et selskab hvor man er mange, da den enten laves om formiddagen eller dagen inden. – Hvilket gør chokolademoussen bedre, da den rigtig får lov at trække.


Du kan lave en chokolademousse kun på piskefløde og chokolade, men denne gang ville jeg prøve noget andet. Jeg tilsatte derfor kakao mælk, og saften fra en appelsin, for at gøre desserten lidt mere børnevenlig. Hvis chokolademousse ikke skal serveres for børn, kan du evt. udskifte kakaoen med 1 dl kold, stærk kaffe. Hvis du gerne vil have en kraftig chokoladesmag, kan du erstatte den hvide chokolade med 200g mørk chokolade. Du kan evt. komme din chokolademousse i frysepose og fryse den ned. Når du skal bruge den er det blot at tage moussen op 1 døgn i forvejen.
Når du skal anrette din mousse er det blot, at klippe hul i det ene hjørne og sprøjte din mousse ned i potionsglas inden servering og pynte med årtidens bær.

Chokolademousse med kakaomælk

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 50 g hvid chokolade (eller 200 g mørk chokolade)
  • 1 dl kakaomælk
  • 4 pasteurierede æggeblommer (2 bæger )
  • 3 dl piskefløde
  • 1 appelsin
  • 3 blade husblas
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Pisk fløden til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør!) og sæt flødeskummet I køleskabet, mens du fortsætter
  • Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
  • Knæk chokoladen i mindre stykker. Smelt chokoladen i en skål i et vandbad eller i mikroovnen.
  • Pisk æggeblommer, kakao, vaniljesukker, appelsinsaft og smeltet chokolade sammen i en skål.
  • Kram husblassen fri for det meste af vandet.Smelt husblassen i en kasserolle sammen med lidt af vandet, rør i det mens det smelter. Rør den smeltede husblas i chokoladeblanding.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i den kolde chokoladeblanding.
  • Hæld moussen i portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i 4-6 timer.

Noter

Du kan evt tilsætte lidt hakket chokolade i din mousse.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook

Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar