Aftensmad

Chili con carne

Chili con carneChili con carne er en krydret gryderet med chili og oksekød, svinekød eller andet kød og kan stå i flere dage, hvilket den kun blive bedre af.
Basis ingredienserne i retten er chili, hvidløg, løg, spidskommen og oksekød. De fleste bruger hakket oksekød, men egentlig skal kødstykkerne være meget mere grove. Chili con carne betyder direkte oversat fra spansk “chili med kød“. Der findes et utal af variationer af retten. Basis ingredienserne i retten er chili, hvidløg, løg, spidskommen og oksekød. De fleste bruger hakket oksekød i den, men egentlig skal kødstykkerne være meget mere grove.

Hvis du ønsker, at gøre retten lidt sundere, kan du servere brune ris til, frem for hvide ris. Hvide ris er hurtige kulhydrater, som stort set ikke bidrager med næring. Der er næsten ingen kostfibre eller andre gode næringsstoffer i, og derfor er de det mindst sunde valg.
Det sundeste valg er brune ris, som er kendt som fuldkorns ris. De er både gode i forhold til vitaminer og kostfiberindhold, fordi den yderste skal, hvor en stordel af næringen sidder, er bevaret.
Kostfiberindholdet er 2,4 gram pr.100 gram, og kulhydratindholdet er 76,6 gram og rig på protein.

Chili con carne

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • 2 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse baked beans
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 tsk. stødt chili
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løg, og hak hvidløg fint. Brun oksekødet, løg og hvidløg i en gryde i lidt olie.
  • Tilsæt flåede tomater og koncentreret tomatpure.
  • Herefter tilsættes krydderier, og retten koges igennem i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt dernæst baked beans. - Du kan bruge majs istedet for bønner. 
  • Varm retten op til kogepunktet og lad retten simrer i nogle minutter. Smag til med salt og peber.
  • Server med brød og evt. ris.

Noter

Du kan evt. tilsæt lidt reven gulerod. Kan du fx. ikke tåle bønner kan du tilsæt en dåse majs istedet. Kan med fordel laves dagen før og trække i køleskabet.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply