Aftensmad

Chili con carne – Hurtig og nem

Chili con carneChili con carne er en krydret gryderet med chili og oksekød, svinekød eller andet kød og kan stå i flere dage, hvilket den kun blive bedre af. Basis ingredienserne i retten er chili, hvidløg, løg, spidskommen og oksekød. De fleste bruger hakket oksekød, men du kan også vælge, at bruge svinekød. Det gør ikke retten dårligere om du bruger svin eller oksekød.
Chili con carne betyder direkte oversat fra spansk “chili med kød“. Der findes et utal af variationer af retten. Basis ingredienserne i retten er chili, hvidløg, løg, spidskommen og oksekød. Du kan evt. lave en stor portion og komme i fryseren, så er der hurtig mad til travle dage. Du kan evt. i Rema1000 købe et brev Chili Con Carne Spice Mix, der er en krydderiblanding som giver en fyldig og kraftig smag til Chili Con Carne. Spice Mix indeholder rigeligt med chili og kan laves både med og uden bønner.

Hvis du ønsker, at gøre ret lidt sundere, kan du servere brune ris til, frem for hvide ris. Hvide ris er hurtige kulhydrater, som stort set ikke bidrager med næring. Der er næsten ingen kostfibre eller andre gode næringsstoffer i, og derfor er de det mindst sunde valg. Det sundeste valg er brune ris, som er kendt som fuldkorns ris. De er både gode i forhold til vitaminer og kostfiberindhold, fordi den yderste skal, hvor en stordel af næringen sidder, er bevaret. Kostfiberindholdet er 2,4 gram pr.100 gram, og kulhydratindholdet er 76,6 gram og rig på protein.

Inspiration Kødsauce med mexicansk smag

Chili con carne – Hurtig og nem

Print opskrift
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • 2 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse baked beans
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 tsk. stødt chili
  • Salt og peber

Sådan gør du

1

Hak løg, og hak hvidløg fint. Brun oksekødet, løg og hvidløg i en gryde i lidt olie.

2

Tilsæt flåede tomater og koncentreret tomatpure.

3

Herefter tilsættes krydderier, og retten koges igennem i ca. 5 minutter.

4

Tilsæt dernæst baked beans. - Du kan bruge majs istedet for bønner.

5

Varm retten op til kogepunktet og lad retten simrer i nogle minutter. Smag til med salt og peber.

6

Server med brød og evt. ris.

Noter

Du kan evt. tilsæt lidt reven gulerod. Kan du fx. ikke tåle bønner kan du tilsæt en dåse majs istedet. Kan med fordel laves dagen før og trække i køleskabet.

No Comments

Leave a Reply