Aftensmad

Boller i Karry Nem og lækkert

Boller i KarryBoller i karry er en klassisk og traditionel dansk ret, de fleste kan lide. Her får du en opskrift får du en nem og hurtig opskrift.
Har du ikke tiden til at lave en karry sovs, har Karolines Køkken lavt færdiglavt Karrysauce, der blot skal varmes og tilsættes kødboller. – Hvis du en dag har travlt er det en god måde at spare tid uden nødvendligvis at gå på kompromis med sundheden. Boller i karry kan sagtens laves den ene dag til aftensmad og så varmes op til frokost dagen efter. Retten kan også fryses ned og anvendes en dag, hvor du har lidt travlt.

Boller i karry sovsen kan variereres i det uendelige og her det kun fantasien der sætter grænsen. Du kan fx. tilføje ananas, frisk mango i tern, et rødt æble i tern. Jeg bruger oftest æble i tern, da det giver både knas og en dejlig sød-syrlig smag til karrysaucen. Du kan evt. servere med en klassisk råkostsalat med revet gulerod og æble og en marinade af citron- eller appelsinsaft og honning. Det smager skønt og den milde smag af gulerod og æble er helt perfekt til den krydrede karrysauce. I stedet for hakket svinekød kan man bruge en pakke hakket kyllingekød til kødbollerne. Det giver nogenlunde det samme, lækre resultat.

KARRY I DET NORDISKE KØKKEN?

Denne ret er som bekendt baseret på en karry sauce og serveres med ris – begge ingredienser, der oprindeligt er langt fra Danmark. På trods af dette er denne ret en traditionel dansk ret og har været serveret i Danmark i mange år. Det ikke mit indtryk, at karry er særlig populært krydderi i det nordiske køkken. Vi bruger dog stadig en del karry og specielt denne ret er nok en af de mest populære opskrifter, hvor vi bruger dette fantastiske krydderi.

Boller i Karry

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • 2 spsk fintrevet løg
  • Salt & peber
  • 1 æg
  • 3 spsk. Hvedemel
  • 1 dl.Mælk

Sådan gør du

  • Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej i ca. 1 min. Tilsæt løg, salt, peber, æg og rør det sammen.
  • Rør mælk i lidt efter lidt og rør løg i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde med stor overflade. Rør farsen godt igennem. Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en bolle med ske og hånd. Læg den i det kogende vand. Dæmp for varmen, når alle bollerne er i gryden og kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 min. Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte.
  • SOVS:
  • Hæld Karolines Køkken Karrysauce i en gryde og varm sovsen.
  • Tilsæt evt små æbler i tern. Tilsæt de kogte boller og kom dem i karrysovsen og vendt forsigtigt rundt.
  • Kog risene efter anvisningen på emballagen og server retten
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook

0

You may also like

Leave a Reply