Brød og kager

Blåbær muffins med chokolade

Blåbær muffinsBlåbær muffins smager skønt og er dejlig svampet. Er du så heldig at have blåbær i haven, eller bor du i nærheden af skov eller krat, hvor der vokser blåbær, kan du lave muffins af selvplukkede bær.
Selvplukkede bær smager bedre end de importerede, man kan købe i dagligvarebutikkerne.
Muffins er nemme at have med på skovtur, arbejdet osv., man skal ikke bruge en kniv, og de kan fryses – og optøs – separat, så man kan have et lille lager liggende, og kun tage dem op af fryseren man skal bruge. Disse muffins er dejligt svampet og chokoladen går godt i spænd med blåbær.

Blåbær er rig på C vitamin. Den daglige, anbefalede dosis af C-vitamin er 75 mg. for voksne. Blåbær indeholder hele 44 mg. pr. 100 gram. Spiser du 100 gram nordiske blåbær får du dækket 59% af det daglige anbefalede indtag af vitamin C. Vitamin C har en række gavnlige egenskaber for din krop. Vitaminet hjælper blandt andet til normal funktion af dit immunforsvar, da det beskytter mod virus og bakterier. C-vitamin Mindsker træthed og hjælper med at beskytte dine celler mod oxidativ stress. Desuden hjælper vitamin C til normal dannelse af kollagen, hvilket har betydning for velfungerende knogler, hud, blodkar, og tænder.

BLÅBÆR MUFFINS
100 g smør
2 æg (str. mellem)
150 g sukker
1 dl Mælk
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
50 g grofthakket mørk chokolade
100 g bær.
Smelt smørret i en gryde og lad det derefter køle lidt af. Pisk æg og sukker sammen i en skål til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt mælk. ;Bland mel og bagepulver sammen og vend det (evt. drysset gennem en sigte) i æggeblandingen. Tilsæt det smeltede smør. Vend chokolade og bær i dejen. Hæld dejen i 6 store eller 12 små muffins forme. Bag kagerne midt i ovnen ved 175 grader i 30 min.

You may also like