Bearnaisekartofler
Aftensmad

Bearnaisekartofler med honningmarineret laks

bearnaisekartoflerBearnaisekartofler er til dig, der bare ikke kan få nok af bearnaise. Denne opskrift er hurtig og nem, at lave.
Det er en opgraderet version af flødekartofler med smagen af bearnaise. Udover frisk estragon skal der bruges bearnaiseessens. Bearnaiseessens er det, som giver hele bearnaisesmagen. Bearnaiseessens plejer jeg at finde i nærheden af dressinger, olier m.m. Du kan finde bearnaiseessens i bl.a. Føtex, Meny, Rema1000.

Jeg har i denne opskrift på bearnaisekartofler brugt frisk estragon, som jeg har stående i en potte, i køkkenvinduet. Personligt syntes jeg, at maden smager bedst med friske krydderier frem for tørrede. Du kan få frisk estragon i større supermarkeder og hvis du sætter planten i en lille potte og vander den med jævne mellemrum, har du frisk estragon ved hånden og kan lave kold bearnaisedressing mm. Kan man ikke få fat i frisk estragon, kan tørret estragon også bruges.

Til bearnaisekartofler serverede jeg honningmarineret laks. Du kan også vælge at servere andet kød som fx. kylling, bøffer osv. Denne laks er med honning, lime og hvidløg, og stegetiden er blot 15 minutter. Laksen kan laves både i ovn og på grill. Tilberedning i grill: Du kan lave honningmarineret laks i grillen, hvor det skal ske ved indirekte varme. Varm grillen op til cirka 200 grader, hvorefter laksen lægges på den indirekte varme. Her er tilberedningstiden cirka 15 minutter.Tilberedning i ovn: Laksen kan selvfølgelig også nemt laves i ovnen. Her varmes ovnen op til 190 grader varmluft, og så er stegetiden ligeledes omkring 15 minutter.

Bearnaisekartofler med honningmarineret laks

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • BEARNAISEKARTOFLER
  • 800 g kartofler
  • 1.5 dl mornay sauce
  • 1.5 dl mælk
  • 3 spsk. bearnaiseessens
  • 2 spsk. hakket estragon
  • Salt & peber
  • HONNINGMARINERET LAKS
  • 750 gram laks
  • 2 spiseskefulde olivenolie
  • 1 Lime
  • 3 spiseskefulde akaciehonning
  • 1 lille bundt timian
  • 3 fed hvidløg

Sådan gør du

  • BEARNAISEKARTOFLER
  • Tænd ovnen på 190 grader, varmeluft
  • Start med at vaske dine kartofler rene for jord, og skær dem i skiver
  • Læg dem i et ildfast fad i rækker, og tilsæt en blanding af: fløde, morney, salt, peber, bearnaiseessens og hakket estragon. Sæt dem i ovnen i en lille time.
  • HONNINGMARINERET LAKS
  • Tænd ovnen på 190 grader, varmeluft
  • Læg laksen på et stykke sølvpapir, og buk siderne lidt op, så fedtstof ikke løber ud under tilberedningen. Du kan også anvende en alubakke.
  • Olivenolie kommes i en skål. Press saften fra limefrugten ned i olien.
  • Kom også akaciehonning ved sammen med finthakket timian og presset hvidløg.
  • Rør honningmarinaden godt sammen og smør den ud på laksen.
  • Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar