Banankage med skyr
Brød og kager

Banankage med skyr – fedtfattig

Banankage med skyrInden længe går det for alvor løs med julefrokoster mm og vil du gerne servere en sundkage til julekaffen er denne sunde banankage med skyr en mulighed. Den er hurtig at lave og helt uden fedtstof. Og så smager den præcis ligeså godt som den traditionelle banankage med smør. Stil sukkertrangen med denne skønne og sunde banankage med skyr. Du kan enten komme skyrcreme som opgivet i opskriften på den afkølet kage eller bruge som jeg har gjort almindelig glasur (flormelis blandet med vand og romessens)

Bananer er geniale i bagværk, fordi de bidrager med både sødme og konsistens. Overmodne bananer giver det bedste resultat og mos dem godt. De gør kagen mere svampet.
Banan indeholder stivelse, der spaltes til sukker. Sukker er et kulhydrat, der hurtigt når blodet og giver dig brændstof.Spis bananen 15-20 minutter før træning. Tyg hver bid godt og grundigt, og skyl den ned med en tår vand. Det fremmer optagelsen og minimerer risikoen for, at rester af bananen driller maven under træning.

Går du all ind på en sund banankage, kan du reducere sukkeret ved fx at bruge sukrin. Er du ikke kalorierne forskrækket, går man aldrig galt i byen med lidt hakket, mørk chokolade. I denne banankage har jeg brugt Chokolade chunks, der kan bruges i desserter og bagværk. Chunks flyder ikke ud under bagning, men holder sit bid og ses tydeligt i den færdigbagte kage. Du kan også vælge, at bruge almindelig chokolade du hakker groft og kommer i banankage dejen.

Inspiration: Banankage med chokoladestykker

Banankage med skyr

Banankage med skyr - fedtfattig

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2,5 dl rørsukker (Sukker erstatning kan bruges fx. sukrin)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 Bananer – modne
  • 1 dl skyr
  • 3,5 dl hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
  • Glasur
  • 4 spsk skyr
  • 1 spsk sukrin
  • 1 spsk kakao pulver
  • evt. en lille smule vanilje

Sådan gør du

  • Æg, sukker og vanilje piskes i en røremaskine til det er luftigt og hvidt
  • Tilsæt skyr og banan – skal røres i
  • Vend herefter mel og bagepulver i dejen
  • Klargør en springform (20 cm) med bagepapir og hæld massen i
  • Kagen bages i 30-40 minutter ved 180 grader
  • Skyr, sukrin og kakao blandes sammen og smøres over den afkølede kage.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook

Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar