Banankage
Brød og kager, Stop madspild

Banankage med chokoladestykker

Banankage er en af de mest populære kager, og ikke uden grund. Banankagen er nem at lave, og den bliver lækker svampet. Banankage er en god Stop Spild Af Mad, da du kan bruge dine overmodne bananer i denne kage. Hvilket giver det bedste resultat. Hvis du ikke får brugt alle dine bananer kan du evt. fryse resten af dine bananer ned.

Er dine bananer stadig grønne? Hvis ikke dine bananer er modne nok, kan du bruge dette trick for at speede modningsprocessen lidt op.
Er der et par dage til, du skal bruge dine bananer, kan du lægge bananerne sammen med et par æbler eller pærer. Efter et par dage vil ethylen, den gasart som æbler og pærer indeholder, have modnet bananerne. Hvis tiden er knap, og det er med det samme, du har behov for de modne bananer, kan du komme dem i ovnen i 10-15 min ved ca. 180 grader.

I denne banankage har jeg brugt Chokoladechunks, der kan bruges i desserter og bagværk. Chunks flyder ikke ud under bagning men holder sit bid og ses tydeligt i den færdigbagte kage.
Du kan også vælge, at bruge almindelig chokolade du hakker groft og kommer i banankage dejen.

Banankage

Banankage med chokoladestykker

Print opskrift Pin opskrift Kommenter

Ingredienser

  • 3 modne bananer
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 gram rørsukker eller sukrin (kan evt. undlades )
  • 2 æg
  • 60 gram smør
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 gram hvedemel
  • 60 gram chokolade
  • GLASUR:
  • 250 g flormelis
  • 1 spsk. sukkerfri kakao
  • stærk varm kaffe (brug evt. pulverkaffe)
  • 1 tsk revetn appelsin (kan undlades)
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Mos bananerne i en skål eller kom bananerne i en minihakker.
  • Rør vaniljesukker og rørsukker, sammen med mosen.
  • Smelt smørret og rør det i dejen.
  • I en skål blandes hvedemel med bagepulver, og rører det i dejen.
  • Hak chokoladen groft og kom det i skålen.
  • Til sidst tilsætter du æggene, og rører til dejen lind.
  • Smør en spring form 20 cm og kom dejen i.
  • Bag kagen i cirka 30 minutter ved 185 grader varmluft.
  • Lad banankagen køle af inden glasur kommes på.
  • GLASUR
  • Si kakaopulver ned i skålen med flormelis, vaniljesukker, appelsinskal og hæld kaffen ved og rør til du får en lind masse.

Noter

Du kan fryse kagen ned uden glasur. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar