Brød og kager

Banankage med chokolade 226 kcal

Banankage med chokolade er et hit hos voksne og børn. Denne opskrift på banankage er dejlig svampet svampet og nem at lave. Denne kage kan du have færdige på under en time. Inklusiv det hele. Jo mere overmoden dine bananer er, jo bedre bliver kagen.

I original opskriften bliver der brugt 100 g sukker og 1 tsk. vaniljesukker. I stedet for 50 g smør brugte jeg 50 g kærgården light. Sukkeret skiftede jeg ud med 1 spsk sukring gold og 1 tsk vaniljesukker med 1 tsk. vaniljepulver. Da jeg ikke havde hvedemel brugte jeg tripo 00 mel. Du kan evt. også bruge manitoba mel. Det er begge mel med et højt proteinindhold og giver bagværket en sej krumme og en lækker sprød skorpe. Hvis du ønsker, at lave kagen i en stor bradepande vil jeg gange opskriften med fx. 3. Ellers passer denne opskrift til en 20 cm springform. Hvis du ikke får spist hele banankage med chokolade kan du evt. fryse kagen ned.

Kalorier i kagen.
Der er 226 kcal i hvert stykke kage. Bruger du vaniljesukker, stege margarine, sukker og hvedemel, som opgivet i original opskriften er der 355 kcal. pr stykke kage.

Modne bananer
Hvis du ikke har overmodne bananer, kan du komme bananerne i ovnen ved 50° i 1/2-1 time. Tag dem ud og lad dem køle af. Det hjælper på modningen, og bananerne kan bruges med det samme.

Banankage muffins

Hvis du ønsker at lave muffins i stedet for en springform, så fordeler du banankagedejen i ca. 10-12 muffinsforme. De er nemmest, at styre hvis du enten bruger dobbelt form eller bruger en muffinbageplade. Jeg ville bage dem ved 185 grader i ca 10-14 min. Brug en tandstik og tjek, om de er gennembagte. Det varierer en del alt efter om du bager med store muffinsforme eller små.

Inspiration: Banankage med skyr

Banankage med chokolade 226 kcal

Print opskrift
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 50 g. smør - evt. kærgården light.
  • 2 overmodne bananer
  • 50 g. mørk chokolade
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g sukker eller 1 spsk sukring gold
  • 90 g. hvedemel

Sådan gør du

1

Pisk æg, sukker og vaniljepulver til en luftig masse.

2

Imens smeltes smør. - Hvis du bruger fx. kærgården light behøver du ikke smelte smørret.

3

Mos bananen med en gaffel.

4

Bland forsigtigt hvedemel, bagepulver og most banan i dejen med en dejskraber. Herefter vendes det smeltede smør i dejen.

5

Hak chokolade groft og bland i dejen.

6

Hæld dejen i en springform 20 Ø smurt med smør eller beklædt med bagepapir.

7

Bag kagen i ovnen i ca. 30-35 minutter på 185 grader varmluft.

8

Når du kan stikke i kagen og der ikke hænger dej ved, er kagen færdigbagt.

Noter

Næringsindhold pr 100 g.

Fedt Protein Kulhydrat Kcal
8,12 g 5,3 g 27,6 187

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply