Morgenmad

Banan pandekager med protein

Banan pandekagerBanan pandekager giver din krop energi til at klare dagen. De smager godt og mætter – helt uden brug af mel og sukker. Pandekager til morgenmad er sundt, når det vel at mærke ikke er de klassiske søde Rasmus Klump-pandekager med sukker og syltetøj.
Starter du dagen med banan pandekager, er du sikret både god mæthed og energi mange timer frem. På grund af sødmen fra de modne bananer behøver du intet sukker i pandekagedejen, og det er heller ikke nødvendigt at pøse sirup eller sukker ud over de færdige banan pandekager for at få dem til at smage godt og sødt. Havregryn er rige på kostfibre, der mætter, mens bananens kulhydrater giver brændstof til hjernen og er en udmærket kilde til det hjertevenlige kalium. Rapsolie er en god kilde til både monoumættede fedtsyrer og omega-3, og er derfor godt for dit kredsløb. Kanel klæder bananpandekager rigtig godt, men du kan snildt bruge andre krydderier, fx kardemomme, muskatnød, ingefær (evt. friskrevet ingefær) og vanilje. Prøv også med lidt revet lime- eller citronskal.

Styr uden om sukker, is og sirup, hvis dine bananpandekager stadig skal være sunde. Heldigvis er der masser af andre lækre, sunde ting, du kan toppe dine bananpandekager med:
Friske bær (blåbær, hindbær og jordbær passer godt til pandekager)
Bærpuré (prøv at blende frosne bær med lidt vanilje og evt. lidt skyr – lækkert!)
Frisk frugt (fx banan, æblestykker og mango)
Mandler og nødder
Skyr eller yoghurt naturel (fx rørt med vanilje)
Smeltet mørk chokolade

Denne opskrift på Banan pandekager herover er som udgangspunkt glutenfri, da de er uden hvedemel. Men da der ofte kan være spor af gluten i havregryn, skal du – hvis du er glutenallergiker – sørge for at købe glutenfri havregryn til dine bananpandekager.

protein pandekager

Banan pandekager

Banan pandekager giver din krop energi til at klare dagen. De smager godt og mætter – helt uden brug af mel og sukker. Pandekager til morgenmad er sundt, når det vel at mærke ikke er de klassiske søde Rasmus Klump-pandekager med sukker og syltetøj.
Antal 1 pers

Ingredienser
  

  • 1 moden banan
  • 2 æghvider
  • 1 - 2 spsk. havregryn
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. rapsolie til stegning
  • 30 g proteinpulver efter eget valg Brugte proteinpulver med kakao og kokos.

Sådan gør du
 

  • Skær bananen i mindre stykker.
  • Bland, havregryn og kanel i, og mos det hele sammen med banan.
  • Pisk æggehviderne stive og kom i blandingen med havregryn mm
  • Put en lille smule rapsolie på en pande, og steg pandekagen gylden på begge sider.
  • Du kan også bage pandekagedejen i mindre klatter, så du får flere små bananpandekager.

Noter

Du kan evt. blende havregrynen.

No Comments

Leave a Reply