Dessert

Baileys mousse med chokolade

Baileys mousseBaileys mousse er en rigtig lækker mousse, hvis man kan lide Baileys. Den smager virkelig skønt og er en nem dessert til en voksenmiddag. Den er lækker cremet og med en kraftig smag af Baileys.
Hvis du ikke ønsker en kraftig smag af Baileys, kan du evt. tilsætte Dooleys i stedet for Baileys. Baileys mousse kan med fordel laves dagen før.

Baileys mousse kan bruges som fyld i en fødselsdagslagkage. Hvis du ønsker, at lave en lagkage med Baileys mousse kan du evt bruge den sammen med appelsinmousse. – Hvilket vil være en skøn kage til enten forårets konfirmationer, studenterfester mm

Mange undgå opskrifter med husblas, fordi det tidligere er gået galt og maden er blevet ødelagt af klumpet husblas. Det kan jeg egentlig godt forstå, for det kan nemt gå galt, hvis man ikke er forsigtig. Når jeg arbejder med husblas lægger jeg et blad i af gangen, i rigeligt koldt vand så hvert blad bliver omsluttet af vand og ikke klistrer sammen. Når jeg smelter husblas i en lille gryde og sammen med lidt af det vand der følger med, når jeg har krammet husblassen. Husblassen smelter jeg ved middelvarme imens jeg røre rundt til husblassen er smeltet.
Når jeg hælder husblassen i min dessert, hælder jeg det i stille og roligt imens jeg røre rundt. – du kan evt. også vælge at smelte husblas over vandbad eller i en skål i mikroovnen, 900 watt, i ca. 15-30 sekunder.

Baileys mousse

Baileys mousse

0 fra 0 stemmer
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 dl Baileys
  • 4 pasteurierede æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Pisk fløden til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør!) og sæt flødeskummet I køleskabet, mens du fortsætter
  • Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
  • Pisk æg og sukker meget grundigt til det er tykt.
  • Hak den hvide chokolade fint og smelt den over vandbad.
  • Kram husblassen fri for det meste af vandet.
  • Smelt husblassen i en kasserolle sammen med lidt af vandet, rør i det mens det smelter
  • Rør Baileys sammen med den smeltede husblas i en skål
  • Tilsæt den smeltede hvide chokolade
  • Rør chokolade/Baileys-blandingen og æggeblandingen sammen.
  • Hak den mørke chokolade og vend det i.
  • Vend flødeskummet i blandingen.
  • Sæt moussen i køleskabet og lad den sætte sig i nogle timer - vent mindst 6-8 timer. Rør i den indimellem.

Noter

Mængde mousse rækker til 1 lag i en kage på ca. 25 cm i diameter.
Sulten efter flere opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
1

You may also like

1 Comment

  • chokolademousse med kakaomælk — Diannas opskrifter

    […] Chokolademousse kan de færreste børn stå for. Denne opskrift er børne venlig og ønsker du voksen udgaven kan du evt. lave Baileys mousse […]

    15. maj 2019 at 21:01 Reply
  • Leave a Reply