Aftensmad

Karbonade med bagte rodfrugter

Bagte rodfrugter smager skønt og her får du en nem opskrift på bagte rodfrugter og marinaden kan laves på uendelige mange måder. Jeg serverede med karbonade og kold dilddressing.
Rodfrugter hører til kategorien grove grøntsager, og derfor er de fulde af kostfibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter. Da rodfrugter har et højt fiberindhold, vil mæthedsgraden naturligt også være større. Man får altså en langt større mæthed ved at spise rodfrugter end eksempelvis de fine grøntsager. Rodfrugter er også energifattige, hvilket betyder, at der ikke er nogen begrænsninger for, hvor meget man må spise af dem. De er samtidig også rige på kalium, antioxidanter, folsyre, A-vitamin og K-vitamin, og de bidrager således med vigtige næringsstoffer i en sund kost.Brug eksempelvis rodfrugter i kartoffelmosen. Kom et miks af rodfrugter i ovnen med lidt olie, timian, salt og peber, og server dem til kød, fisk eller kylling. Kom rodfrugter i kødfarsen, det vil mætte mere.

Karbonade med bagte rodfrugter

4 pers
1 kg blandede rodfrugter f.eks. pastinak, gulerødder, rødbeder, persillerod
2 rødløg i både
Hvidløgsolie rørt af:
4-6 spsk olie
2 tsk tørret timian
1 tsk akaciehonning
2 friskpressede fed hvidløg
Dilddressing rørt af:
Cremfraiche
dild evt. lidt sukrin eller sukker
Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Fordel grøntsagerne i et ildfast fad og fordel hvidløgsolien over og vend rodfrugtern rundt, så olien fordeles godt. Bag rodfrugterne minimum ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft. Rør godt i dem undervejs. Rodfrugterne er færdige, når de er møre og gerne lidt sprøde på toppen.

0

You may also like

Leave a Reply