Aftensmad

Karbonade med bagte rodfrugter

Karbonade med bagte rodfrugterBagte rodfrugter smager skønt og her får du en nem opskrift på bagte rodfrugter og marinaden kan laves på uendelige mange måder. Jeg serverede med karbonade og kold dilddressing.
Rodfrugter hører til kategorien grove grøntsager, og derfor er de fulde af kostfibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter. Da rodfrugter har et højt fiberindhold, vil mæthedsgraden naturligt også være større.
Man får altså en langt større mæthed ved at spise rodfrugter end eksempelvis de fine grøntsager. Rodfrugter er også energifattige, hvilket betyder, at der ikke er nogen begrænsninger for, hvor meget man må spise af dem. De er samtidig også rige på kalium, antioxidanter, folsyre, A-vitamin og K-vitamin, og de bidrager således med vigtige næringsstoffer i en sund kost.Brug eksempelvis rodfrugter i kartoffelmosen. Kom et miks af rodfrugter i ovnen med lidt olie, timian, salt og peber, og server dem til kød, fisk eller kylling. Kom rodfrugter i kødfarsen, det vil mætte mere.

Karbonade med bagte rodfrugter

Print opskrift
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1 kg blandede rodfrugter f.eks. pastinak, gulerødder, rødbeder, persillerod
  • 2 rødløg i både
  • Hvidløgsolie rørt af:
  • 4-6 spsk olie
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 tsk akaciehonning
  • 2 friskpressede fed hvidløg
  • Dilddressing rørt af:
  • Cremfraiche
  • dild evt. lidt sukrin eller sukker

Sådan gør du

1

Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker.

2

Fordel grøntsagerne i et ildfast fad og fordel hvidløgsolien over og vend rodfrugtern rundt, så olien fordeles godt.

3

Bag rodfrugterne minimum ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft.

4

Rør godt i dem undervejs.

5

Rodfrugterne er færdige, når de er møre og gerne lidt sprøde på toppen.

No Comments

Leave a Reply