Bagetips

Der findes et væld af bagetips, som gør brødet bedre og bagningen sjovere – her deler jeg ud af mine bagetips.

bage tips

Bageenzymer

Bageenzymer består af modificerede mikroorganismer. Bageenzymer gør bagværket let og luftigt, og gør, at brødet holder sig frisk i mange dage. Enzymer er et naturligt protein, så ingen hokus pokus i det. Efter bagningen er der ingen enzymer tilbage i bagværket, da de bliver 100% opløst ved 55 grader.
Hvis du er glutenallergiker bør du ikke tilsætte bageenzymer til dit brød, da bageenzymer indeholder gluten!
 

 

 

Hul bageplade

En ting, der er en uundværlig når man bager, er bageplader. Alle ovne har standart bageplader, der kan fylde hele ovnen, hvilket er ganske udmærket til at bage gode og lækre brød, men en bageplader, der ikke følger med ovnen, men som kan hjælpe med at lave rigtig lækre brød er en hulplade. Dvs. bageplade med små huller i som giver brødet en helt anden varme nedefra. Hullerne i bagepladen sørger for at der er en optimal varmefordeling over hele fladen og derfor får man en ensartet bagning af undersiden af brødet. – Min hul bageplade er justerbar og dermed passer i langt de fleste almindelige ovne.

 

 

Bagning med damp

Bagerne har damp i deres ovne, hvilket sikrer at brødes overflade ikke sætter sig inden brødet er færdig med at hæve. Derhjemme kan man sætte en skål eller lille gryde med kogende vand i bunden af ovnen, når du sætter dit brød ind. Ca. 5-10 min. før dit brød er færdig, tager du skålen med vand ud og lukker dampen ud af ovnen og bages nu færdig uden damp, så du får en lækker sprød skorpe.
Hævning af gærdej – Sæt skålen med gærdej ind i ovnen og en skål kogende vand i bunden af oven. Ved at lade dejen hæve i damp bevarer du dejens fugt og sikrer, at den ikke tørrer ud.