Dessert

Appelsinmousse med cointreau

appelsinmousse En dessert der alle dage har været et hit, er en luftig og lettere appelsinmousse. Den umiskendelig appelsinsmag kombineret med luftigheden, er noget de fleste elsker.

I denne opskrift har jeg tilføjet cointreau, der er med til at lade appelsinsmagen komme til sin ret. Har du ikke cointreau kan du blot undlade det og evt. tilføje lidt reven appelsinskal.
I opskriften bruger Pasturiseret æg og hvider, men om du bruger Pasturiseret eller friske, virker begge dele. – Fødevarestyrelsen fraråder ikke længere brug af rå æg

Denne appelsinmousse kan stå alene, men som også er et rigtig lækkert supplement til f.eks. en brownie eller som fyld i en fødselsdagslagkage (rækker til ca. 1 lag i kage på 25 cm i diameter). – Moussen her bliver lækkert blød.
Servér den i portionsglas eller i appelsinskaller med lidt revet appelsinskal på toppen.
Du kan evt. fryse moussen ned til den skal bruges. Skal du bruge appelsinmoussen i en kage, kan du evt komme moussen i en frysepose. Klip et hul i det ene hjørne, så er det nemt at trykke ud, når det skal fordeles på kagelaget.

Appelsinmousse

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 8 pers

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde
  • 1,5 dl appelsinsaft (ca. 2-3 appelsiner)
  • 2 bærger pasteuriserede æggehvider
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 spsk citronsaft (saft af ca. ½ citron)
  • 4 blade husblas
  • 1 spsk cointreau

Sådan gør du

  • Pisk fløden til flødeskum (piske let) og bland den med vaniljesukker og appelsinsaft. - Sæt på køl til det virker stift
  • Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  • Pisk æggehvider og sukker til det er lyst og luftigt
  • Kram husblas fri for vand og smelt den i kasserolle med citronsaft, køl af et øjeblik
  • Bland husblassen og citronsaften sammen med et par skefulde af flødeskums/appelsinblandingen
  • Vend derefter resten af appelsinblandingen med husblasblandingen
  • Kom cointreau i blandingen med appelsinblandingen med husblasblandingen
  • Vend dernæst æggehviderne ned i blandingen
  • Stil skålen med mousse i køleskabet i 6-8 timer inden du fordeler den ud på kagebundene

Noter

Mængden rækker til ca. 1 lag i kage på 25 cm i diameter, måske lidt mere.
Du kan bruge Cremefine til piskning i stedet for piskefløde. Så halverer du mængden af fedt.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

No comments

  • Baileys mousse med chokolade — Diannas opskrifter

    […] Hvis du ønsker, at lave en lagkage med Baileys mousse kan du evt bruge den sammen med appelsinmousse. – Hvilket vil være en skøn kage til enten forårets konfirmationer, studenterfester […]

    27. april 2019 at 13:29 Reply
  • Appelsinmarineret kylling med salat — Diannas opskrifter

    […] og mineralerne kalium og magnesium. Man kan spise appelsinen som den er, eller bruges i fx, desserter, saft, bagværk mm. Til gengæld indeholder opskriften kun 4 ingredienser i det hele og er nem at […]

    7. maj 2019 at 21:46 Reply
  • Leave a Reply