Brød og kager

Appelsinkage – svampet og lækker

AppelsinkageAppelsinkage med den gule farve skriger påske, men kagen kan selvfølgelig nydes hele året rundt.
I anledning af påsken er denne her påskekage en god måde at afslutte en påskefrokost til kaffen sidst på dagen.

Appelsinkage med glasur – en dejlig og frisk kage som er let syrlig. Kagen kan fx. bruges som en påskekage, spises til eftermiddagskaffen eller serveres til fødselsdag. Dejen er nem at røre sammen.
Opskriften er min Mazarinkage bagt uden marcipan , hvor jeg har droppet mandel essens og skiftet mælken ud med 2 dl friskpresset appelsinsaft, samt lidt revent appelsin. Kagen får en svag stref af appelsin.

Appelsin indeholder en stor mængde C-vitamin, men også i E-vitamin og mineralerne kalium og magnesium. Appelsin kan spise som den er, eller bruges i salater, desserter, saft, bagværk og marmelade.
Hvis du har nogle appelsiner, som du ikke kan nå at bruge. Kan du evt. fryse saften ned til fx. en dag du evt skal bage eller lave fromage.

 

 

 

Appelsinkage

Appelsinkage

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 10 pers

Ingredienser

  • 50 g margarine
  • 250 g sukker
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 dl appelsinsaft
  • 2 æg
  • GLASUR
  • flormelis
  • Vand
  • Gul frugtfarve

Sådan gør du

  • Margarine og sukker røres hvidt.
  • Tilsæt ægene og rør godt igennem.
  • Appelsin tilsættes og efter omrøring tilsættes bagepulver og mel.
  • Dejen røres godt igennem og dejen hældes i en smurt bradepande ca. 30 x40 cm og bages 25 min ved 180 grader.
  • Når kagen er afkølet kommes glasur på kagen.
Sulten efter flere opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

No comments

  • Appelsinmarineret kylling med salat — Diannas opskrifter

    […] kalium og magnesium. Man kan spise appelsinen som den er, eller bruges i fx, desserter, saft, bagværk mm. Har du evt. fået salat aften inden til din aftensmad, er det blot at sætte kyllingerne i oven […]

    7. maj 2019 at 22:06 Reply
  • Leave a Reply