Brød og kager Dessert

Æbletærte med kanelsukker

ÆbletærteÆbletærte er skøn at have i fryseren, hvis du får gæster og kan spises hele året rundt. Har du nogle æbler i frugtskålen, der er blevet lidt bløde og ikke så lækre at spise, er de gode til en tærte.
Denne tærte kan være klar til at servere på ca. 30-40 minutter, og kræver ikke meget. Servér den med creme fraise, flødeskum eller skyrvanilje. Bruger du ikke kanelsukker kan du drys med lidt flormelis når den tages ud af ovnen.

Æbletærte findes i mange variantioner. Dog er der den helt klassiske med marcipan. Som er den de fleste forbinder med æbletærter. Da marcipan indeholder en del sukker, hænger det ikke altid sammen med en sund livsstil. Derfor kan du evt. tilføje 2 tsk mandelessens, det er et bedre alternativ til marcipan. Ved at bruge mandelessens er smagen af marcipan smagen ikke nær så kraftig, som ved rigtig marcipan.
Mulighederne er mange når det kommer til æbletærte og har du til sidste fået nok af æbletærte kan du bytte æblerne ud med pærer, andre frugter eller fx. bær. Hvilket gør opskriften alsidige og kan tilpasses efter, hvad du ønsker af tærte. Du kan også vælge, at lave små æbletærter i stedet for en stor. Tærten kan fryses ned i ca. 2-3 måneder. Er du ikke til tærter kan du evt. lave frugt muffins.

Æbletærte

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 3 æg
  • 170 g sukker (2 dl)
  • 100 g smeltet smør
  • 180 g hvedemel (3 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljepulver
  • 2 tsk. mandelessens (kan undlades)

Sådan gør du

  • Sukker og æg piskes hvidt og luftigt.
  • Smørret smeltes og røres i æggemassen.
  • Mel, bagepulver og vaniljesukker blandes sammen. Kom det i dejen og rør til dejen er jævn og glat. - Jeg rørte ca 10 min på min køkkenmaskine.
  • Smør en springform/tærtefad med en diameter på ca. 25 cm med smør eller med bagepapir og hæld dejen i formen.
  • Skræl æblerne og skær dem i tynde både/skiver (ca. 0.5 cm i tykkelse). Fordel dem liggende side om side i et fint mønster på dejen, hvor de trykkes let ned.
  • Drys kanel og sukker over kagen i et jævnt lag.
  • Sæt et fad med kogende vand ind i ovnen og sæt din tærte ind i oven på en bagerist og bag din tærte ved 180 grader (varmlufi ca. 15-20 minutter – tjek med en strikkepind eller lignende, at den er gennembagt.

Noter

Ved at bage dejen ved damp bevarer du tærten fugt og får en lækker sprød skorpe. 
Sulten efter flere opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

No comments

  • Æblekage med kokos — Diannas opskrifter

    […] flødeskum kan give æbletærten det sidste ekstra pift. Er du presset af tid, kunne denne æbletærtevære en […]

    4. juli 2019 at 17:24 Reply
  • Leave a Reply