Brød og kager Dessert

Æblekage med kokos

Æblekage med kokosÆblekage med kokos er indbegrebet af hygge og denne æblekage er simpel og nem at bage. Hvis dit forråd af æbler er lige så stort som kagetrangen, er det selvfølgelig æblekage der skal til.

Det er et spørgsmål om tid og smag om det er den rå eller den bagte version, der skal serveres. Den rå version, der også er kendt som ”gammeldags æblekage”, består af æblemos, der er lagt i lag med makroner eller rasp og flødeskum.

Hvis du ikke er presset af tid, er denne æblekage med en mild smag af æbler, vanilje og kokos drysset med sukker og kanel, oplagt til eftermiddags kaffen.
Æblekage kan varieres efter smag og behag. Husk at en æbletærte ikke er komplet uden det helt rigtige tilbehør. En god kugle vaniljeis, creme fraiche eller friskpisket flødeskum kan give æbletærten det sidste ekstra pift. Er du presset af tid, kunne denne æbletærtevære en mulighed.

Vi er ikke til gammeldags æblekage, så det blev til denne bagte æblekage. Jeg har blot tilføjet kokos, marcipan og rev det ene æble ned i dejen. Har du ikke marcipan eller ønsker du at spare på kalaorierne kan du erstatte marcipan med 2 tsk mandelessens. Det giver dog ikke den samme krafige smag af marcipan, men det gør ikke kagen ringere af den grund.

Æblekage med kokos

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 75 g kokos
  • 3 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g marcipan (eller 2 tsk mandelessens)
  • 2-3 æbler
  • Til drys:
  • sukker og kanel

Sådan gør du

  • Rør smør, sukker og vanilje hvidt. Pisk æggene i et ad gangen, rør godt mellem hvert. Bland mel, kokos og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med mælken.
  • Riv marcipan groft og kom det i sammen med 1 reven æble og rør sammen.
  • Skræl æblerne, og skær dem i tynde både. Fordel dejen i en smurt spring form 24 cm og kom resten af æblebådene ovenpå i et lag. Drys med sukker og kanel
  • Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Serveres lun eller kold med lidt cremefraiche til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook

0

You may also like

Leave a Reply